10 helppoa vinkkiä treenimotivaation ylläpitämiseen

venyttelyn hyödyt

Meillä kaikilla on välillä hetkiä, kuinka treenaaminen ei meinaa millään houkuttaa. Väsymys, kiire ja stressi ovat mahdollisia syitä arjessa, miksi treenin välistä jättäminen houkuttaa. Jaan helppoja vinkkejä, jotka voit ottaa käyttöön omaan arkeesi vaikka heti treenimotivaation ylläpitämiseen.

Kaiken a ja o treenimotivaation säilyttämisessä on treenimäärien ja tehon kohtuullisuus. Maltillisuutta ei voi treenitauon jälkeen korostaa liikaa. Aloita treenit tauon jälkeen maltillisesti ja suhteuta ne sopivaksi omaan arkeesi. Jos aloitat liian kovilla treeneillä ja määrillä, voit olla varma että kroppasi menee jumiin, ja et jaksa kovin kauaa noudattaa suunnitelmaasi.

treenimotivaation

10 helppoa vinkkiä treenimotivaation ylläpitämiseen

Älä mieti vaan mene – Jos mietit kauan treenaamaan lähtemistä, se venyy ja ehdit turhautua asiasta. Välillä paras on vain mennä eikä miettiä. 

Mielekkyys – Etenkin, jos sinulla on treenaamisesta taukoa, aloita varmoilla lajeilla eli tee varmasti mieluisia treenejä itsellesi.

Suunnitelmallisuus – Jos olet kiireinen, merkkaa tulevat treenisi kalenteriin. Näin sinun tulee varmemmin lähdettyä treenaamaan.

Tee jotain uutta – Onko treenisi aina samanlaisia? Aloita vaikka uusi treeniohjelma salilla tai kokeile vaihdella lenkkireittejä.

Mieti konkreettinen tavoite – Mieti treenaamisellesi tavoite, joka motivoi sinua liikkumaan. Olisiko se vaikka jonkin kilometrimäärän juokseminen tai kuntosalilla kehittyminen. Konkreettinen tavoite auttaa motivoitumaan treenaamiseen.

Hanki mukavia treenivaatteita – Look good – feel good! Hanki siis itsellesi mieluisia treenivaatteita, jotka ovat mukavia päällä ja joissa sinulla on hyvä olla.

Sovi treenit ystävän kanssa – Kun sovit treenit etukäteen ystävän kanssa, sinun tulee varmemmin lähdettyä treenaamaan ja samalla voitte vaihtaa kuulumisia.

Älä treenaa väsyneenä tai heikosti syöneenä – Uni ja riittävästi syöminen on ovat asioita, joista ei kannata tinkiä. Tunnista oma jaksaminen. Väsyneenä voit tehdä suunnitellun sijaan kevyen treeniin tai levätä.

Mieti miksi liikut ja treenaat – Näiden syiden selvittäminen itselle auttaa treenimotivaation säilyttämisessä. Voit pohtia, miten treenaaminen voi tukea omia arvojasi.

Innostu ja onnistu – Treenaaminen on loistava keino saada onnistumisen kokemuksia. Uskalla siis kokeilla ja heittäytyä uusiinkin haasteisiin treenaamisen parissa, joista voit saada onnistumisen kokemuksia itsellesi.

HANKI ITSELLESI HENKILÖKOHTAINEN TREENIOHJELMA

Näiden vinkkien lisäksi voit hyödyntää eri liikunta-alan ammattilaisia oman treenimotivaatiosi tukemisessa. Voit hankkia vaikka sinulle suunnitellun ohjelman tukemaan tavoitteitasi tai tekniikkaopastuksen salille.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua sinulle treenimotivaation ylläpitämiseen. Kommentoi, mitä vinkkiä voisit kokeilla 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *